Hassinen Veljekset Oy

Hassinen Veljekset Oy, eller mer känt som HAVEL, är ett familjeföretag i norra Karelen som inledde sin verksamhet som skogsmaskinsentreprenör för mer än 50 år sedan. Sedan 1989 har vårt företag utvecklat och tillverkat produkter till både olika industribranscher och privata konsumenter. Våra huvudprodukter är Spiral-slangskydd för hydraul- och tryckluftsslangar samt elkablar. Dessa har ingått i produktionen sedan företagets grundades. Spiral-slangskydden produceras i den egna plastverkstaden och används av ledande tillverkare av maskiner och utrustning inom skogs-, jordbruks- och gruvindustrin. Vi tillverkar även varumärket Mechanics som består av slitstarka arbetsverktyg för maskinentreprenörer och varumärket Ranturi som innehåller tillbehör för inhemskt båt- och stugliv. Vi inledde exporten redan på 90-talet och för närvarande exporterar vi till cirka 20 länder, främst i Centraleuropa. Alla produkter tillverkas fortfarande på den egna fabriken i Ilomantsi.

Idén om skyddsspiral och dess utveckling fick sin början när företagets grundare, Seppo Hassinen, arbetade som skogsmaskinentreprenör. Det var svårt att få en skyddsspiral och den var dessutom mycket dyr. Uppfinnaren Seppo började utveckla produktionen av slangskydd. I början tillverkades skyddsspiralen genom att kapa ett plaströr, men snart började Seppo utveckla maskiner för att forma spiralen genom pressning. Vi övergick till denna extruderingsmetod redan i början av 90-talet och det är fortfarande vår tillverkningsmetod. Det uppstår inget plastavfall under produktionen i vår plastverkstad. Plasten vi använder är återvinningsbar HDPE-plast som vi kan utnyttja fullt ut.

Förutom grundarna Seppo och Timo Hassinen är nuförtiden även Seppos barn Mika och Suvi ägare i HAVEL. Företagets viktigaste värde och vägledande princip är tillförlitlighet, vilket återspeglas både i produktkvalitet, leveranssäkerhet samt uppfyllande av löften. Varje produkt tillverkas noga med hjälp av många års yrkeserfarenhet. Vi utvecklar ständigt våra produkter och vi vill uppfylla våra kunders önskningar och behov. Som ett resultat av 30 års utveckling är vi stolta över att stå bakom våra produkter och vara säkra på att vi kan erbjuda våra kunder endast den bästa och enklaste funktionaliteten.

VÄRDEN

01.

TILLFÖRLITLIGHET

Ett av våra värden som är relativt viktigt för oss finländare är tillförlitlighet. Som ett familjeföretag är det en hederssak att hålla det vi lovar.

02.

KVALITET

Kvalitet har varit en av hörnstenarna i vår verksamhet ända sedan vi grundade vårt företag. Vi förbättrar ständigt vår verksamhet så att slutresultatet är likställt med vår vision.

03.

FLEXIBILITET

Vi har utformat vår produktion, vårt lager och vår kundservice så att vi kan möta våra kunders behov på ett flexibelt sätt.

04.

KUNDORIENTERING

Vi strävar kontinuerligt efter att utveckla våra produkter och tjänster för att bli mer kundorienterade, eftersom vi anser att kundtillfredsställelse är nyckeln till en hållbar verksamhet.